2013

2013..

Semoga tahun ini lebih banyak perkara dipermudahkan

Termasuklah kewangan, kehidupan, kebahagiaan, kecintaan kepada Rasul dan Allah.

Semoga anak-anak mudah untuk dilentur dan dibentuk menjadi mukmin yang baik.

Termasuklah diri aku ini.

Semoga menjadi seorang anak kepada seorang ibu tunggal , seorang isteri kepada seorang suami yang disayangi dan dicintai sehingga habis nafas ini serta menjadi seorang ummi yang tak pernah lupe untuk mencurahkan kasih sayang kepada Ain Nur Madihah & Aimar Yusoff sehingga akhir hayat.

Begitu juga dengan kehidupan kerjaya, semoga menjadi seorang pekerja yang lebih berdedikasi and not bad, dah 3 hari bekerja sampai awal..alhamdulillah semoga diteruskan dan lebih istiqomah..

With that, i love this 7 rules of life….

Image

Emotional

530576_491252730907886_742155847_n.jpg

Hermm..

I have a friend who has told me that i am too emotions about my feelings..

Yup, i admit that..

Sometimes I am too emotions about my feelings. kerana perkara kecil pun boleh feeling-feeling..hahaha that i so me… but i try to get it out from my attitude now..try mesti try.. At least, kesian kat diri sendiri kerana kurang yakin dengan apa jua yang berada di sekeliling..hahhaha…

But i believe with what i did there must be a reason… Betrayal..  Yup sometimes the betrayal is just around you but u are not know their presence… until u feel it as an emotions… (kene byk belajar psychology lagi ni…ermm)

Lagi satu, my hubby always remind me to do not believe of what sms text, facebook status says cos yeah the words has no feeling so might be angry, sadness, flat feeling… itu lah yang selalu kita beremosi bila baca status orang lain kat facebook, upload kata-kata yang kononnya bermotivasi (yeah i like it too).. but yang penting..apa yang upload tu biarlah kita amalkan dan bukan bertujuan untuk memerli orang… macam DR Fazley Yaacob cakap, bile kita update status tu biarlah status yang berpositif jangan marah2, sedih2 sebab putus cinta or so whatever.. (hahah sometime aku pun camtu..but im trying not to do it so often in future.. In Shaa Allah)…

Semoga aku tidak terlalu emosi untuk tahun 2013 sebab banyak projek besar akan berlangsung..ewah… In Shaa Allah… Pray for me K also for GAZA.. 🙂

images (12)

Only Allah Knows While You Know Not

I love this quote…

Sometimes maybe we think its hard for us to do, but believe it there must be a reason of what Allah knows while we are not.

I admit that sometimes i felt that same way too..always bubbling into something which is not sure what is good for you.. Actually you have to REDHA in whatever comes to you at anytime, anywhere.. but for being REDHA is not an easy as you think… but i am looking for that. to be REDHA, IKHLAS, SABAR, jangan cepat melenting and so whatever NEGATIVE attitude.

With that, always ask for forgiveness by repenting sincerely to ALLAH the merciful and ALLAH is the forgiveness, ask to get out from any difficulties and hoping for better way…(this is also for me as a self-note)..

Thats why i love an application in my iPhone LIFTMEUP ..cause it can calm me down and get back in hands to the Greatful of ALLAH swt..

I hope for 2013, i can get change to be a great SERVANT to Allah the Merciful… Insha Allah..doakan saya ye.. Aminn.

Image

Assalamulaikum…

As Salam dan Salam Sejahtera..

Kemungkinan ini adalah entri yang pertama kali untuk ku luahkan menggunakan adaptasi perkataan yang sebaik mungkin. aku cuba untuk menggunakan susunan kata yang baik dan bermanfaat. Tidak dinafikan aku mempunyai taipan yang cepat tapi mempunyai salah perkataan ketika menaip dengan rakus..hahahhaha… aku memang mempunyai keburukan tentang itu. berfikir cepat sampai jari yang menaip tak mampu mengejar pemikiran tersebut… Sangat pathetic..

apapun, lama dah tak jenguk wordpress ni… boring dah dengan blogspot tapi masih gunanya untuk kepentingan bisnes.. oh bisnes? ye, aku menceburi bidang perniagaan secara talian (online).. sila support saya…heheheh boleh terus membaca di SINI

Nanti sambung lagi.. tentang AZAM 2012 & 2013 k…tunggu